Dlaczego blog

przez admin

Już jako nastolatka podpatrywałam jak gotuje moja babcia i mama, starałam się odtworzyć ich przepisy, z czasem zaczęłam je udoskonalać. Właśnie wtedy zrozumiałam, że gotowanie sprawia mi ogromną radość. 

Co jutro na obiad? To odwieczne, najbardziej męczące pytanie jakie zadawała mi moja mama, teraz ja w kółko zadaję mojemu mężowi. Zapewne większość z nas często ma w głowie to samo pytanie. Tak właśnie powstał pomysł na bloga, za pośrednictwem, którego będę dzielić się z Tobą przepisami.

W składnikach potraw nie znajdziesz czerwonego mięsa, ze względu na występujące u mojego męża nietolerancje pokarmowe i alergię na kobalt. Przygotowywanie obiadu z dwóch różnych rodzajów mięs było dla mnie dość problematyczne, więc również zrezygnowałam z jedzenia czerwonego mięsa, co na początku wydawało mi się to niemożliwe.

Konieczność odstawienia czerwonego mięsa oraz ograniczenie spożywania drobiu zmusiło mnie do zmiany stylu gotowania. I wiecie co, jestem w szoku, że przyszło nam to „bezboleśnie”. 

Jesteśmy semiwegetarianami i dobrze nam z tym ☺

Mam nadzieję, że moje przepisy staną się dla Ciebie inspiracją i zachęcą do odkrywania nowych smaków. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More