1,7K

Ostro-słodki kurczak curry przypadł mi do gustu ze względu na smak oraz bardzo krótki czas przygotowania dania

SKŁADNIKI
- Torebka ryżu
- Pierś z kurczaka - 1 sztuka
- Marchew - 1 sztuka
- cebula - 1 sztuka
- jabłko - 1 sztuka
- Przyprawy - sól, pieprz, curry, oregano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W osolonej wodzie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Fileta z kurczaka, cebulkę, marchew oraz obrane jabłko pokrój w drobną kostkę.
- Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę, dodaj doprawionego wcześniej solą i pieprzem fileta - smaż wszystko przez 2-3 minuty.
- Następnie dodaj marchewkę i dopraw całość curry (ok 3 łyżeczek). Duś całość pod przykryciem przez kolejne 3 minuty.
- Na sam koniec dodaj jabłko oraz oregano. W razie konieczności dopraw jeszcze całe danie solą i pieprzem.
- Podawaj z ryżem
